Dimmigt och kallt..

 Idag har det varit fullt ös, började dagen i ottan med nostalgi fotografering i Hudiksvall, hade en dröm om vackert morgonljus som tyvärr blev dimma. Men bilderna blev toppen!  Obs detta är ett smakprov taget med telefonen ;)
 
 
Eftermiddagen ägnade jag åt att fota 3 härliga systrar i 40-tals stil, super fina blev det hoppas få dela med mig av någon bild snart! Men nu kallar datorn på mig har några timmars jobb framför mig innan jag gör helg!
 

Fangeliqa Coldblood

Nostalgifoto är så mycket mer än pin-ups, jag gillar verkligen att göra det lite annorlunda och oväntade som t.ex Pulp fiction, sci-fi, steam punk eller som här skapa en karaktär. Fangeliqa Coldblood är en rätt dryg och själcentrerad vampyr som livnärt sig i decennier på unga män hon förfört.. Är fantastiskt roligt att få bygga upp miljöer till denna typ av fotograferingar, här har jag fått användning av allt möjligt i mitt rekvisita förråd.
 
 
Bland annat har jag farmorsmors gamla orgel en riktig klenod så vacker och faktiskt helt ok att spela på, blodet i glaset har jag gjort av sirap och karamellfärg som jag vispat ihop. Blir en trögflytande hyfsat realistisk blodliknande sörja som är betydligt billigare än teaterblod.
 
 
Eftersom att jag bor på en gammal gård har jag tillgång till många olika miljöer som passar utmärkt till nostalgifotograferingar, älskar det slitna trägolvet med sina ojämna plankor perfekt är inte nödvändigtvis vackrast.
 
 
I sommar kommer vi fota Fangeliqa i stadsmiljö, kommer bli en serie bilder som jag verkligen ser fram emot att ta. Har börjat fylla på hennes garderob redan nu :)
 
 
Nu ropar familjen, dags att fixa middag innan jag packar bilen med fotoutrustning vi drar tidigt imorgonbitti på jobb. Bäst att ta fram kaffe termosen redan nu...

Nytt liv!

Något som jag verkligen älskar med mitt jobb är att låta gamla kläder, prylar få nytt liv. Det finns en uppsjö med retro inspirerade plagg att köpa men inget slår den äkta varan! Det ger den där extra lilla kryddan för att få fotografierna att komma till liv, skärningarna, mönstren och framförallt materialen är underbart galna särskilt plaggen från 60-talet!
Här hade vi en tjej på besök som egentligen fotade en helt annan typ av bild men när hon såg min stickade klänning.. jag menar vem kan motstå den? Och vem kan tro att den köptes i början på 1960? Kvalitet!
 
 
 
Lägg märke till skorna är de inte fantastiska? Tyvärr får jag liksom askungens styvsystrar skära bort halva foten om jag ska kunna ha dem men snygga är de :)
 
 
Undrar vad min mans mormor där uppe i himmlen säger när hon ser sin gamla klänning användas igen.. Tror nog hon blir nöjd färgglad som hon var och Amanda passar verkligen i grönt! Så roligt att låta klänningen leva vidare.
 
 
Nu ska jag ut i garderoben igen 40-tals fotografering på G Old Hollywood glam står på schemat, med lite tur får jag visa några bilder inom kort :)