Ljuva 70-tal..

Idag har jag haft en massa olika uppgifter på schemat en av dem var att bygga ett vardagsrum i 70-tals stil!
Först städa från gårdagen och sedan leta fram passande rekvisita.
 
 
Sedan är det bara att börja fundera vad jag ska använda..
 
 
Mer rekvisita tas fram, försöker hitta möbler som ska matcha varandra.
 
 
Så tillslut tar jag fram de sista delarna i grund vardagsrummet, en mängd rekvisita finns tillhands vid sidan om och kan lätt tas fram vid fotograferingen. Man vet aldrig vad kunden önskar eller får lust att göra/ha med på bilden.
 
 
Alla mina fina 70-tals kläder hänger nu framme redo att fotas :) Sugen på att ta en galen 70-tals bild? Boka tid via hemsidan www.tagfoto.se
Bjuder på ytterligare två 70-tals bilder vi tog förra sommaren!
 
 
 

Fler extrema par bilder!

Vi tar som jag tidigare berättat en del profilbilder till hemsidan och fb, vi är som ni säkert förstått inte riktigt som andra utan våra bilder tenderar att bli lite extrema.
Bjuder idag på ytterligare några av våra par bilder, är vi inte snygga så säg ;P
 
 
Här har vi lånat dotterns Monster High dockor och så konstaterade jag att neon rosa läppstift inte riktigt är min grej :)
 
 
Här har jag använt texten till min absoluta favorit låt No need to argue av Cranberries, denna låt ska jag för övrigt ha på min begravning (som kommer långt fram i tiden hoppas jag).
Thomas har en kostym från slutet av 1800-talet och jag har en beige herrskjorta och en blommig gardin på mig..
 
 
Det här var en mycket kall dag typ 20- men roligt hade vi :) Jag har en svart klänning i strl. 44, svarta spetshandskar och ett stort tygstycke. Thomas har en grön damblus i strl. 44, en väst i strl. L, ett svart resår bälte, en svart spetsgardin virad som en krage och en svart pälsmössa i strl. M samt vanliga hederliga långkallingar :)
Yxan är från tidigt 1900-tal och min stav är en avbruten kratta.
 
 
Här står vi på en av täckterna vid vårt hus, vi har en mängd härliga miljöer att fota i, jag har en mocka kappa i strl 42 från 70-talet och en pälsmössa i strl M. Thomas har ett par vinröda byxor i strl. M från 60-talet, en orange skjorta strl. L från 70-talet, en brun slips 70-tal, pälsmössa i strl. XL från 60-talet.
Klänning och pipa är privata.
 
 
Här är en fin slogan för vårt företag eller? ;)
 
 
Scoobydoo inspirerad bild..
 
 
Här har vi återigen klätt Thomas i 1800-tals kostymen, jag har en grön kappa i strl. 42 samt pälsmössa och en "muff" i svart päls. Kyrkan på bilden är Gnarps kyrka.
 
 
Ut på äventyr i en tekopp från 60-talet, Thomas styr med två kroketklubbor och jag har en karta över bibelns länder så vart vi hamnar vet ingen ;) Jackorna är från 60-talet och i strl. 42/44. Pilot mössan är från 40-talet och i ett underbart fint skick.
 
 
Hellbunny klänning i strl 44/46 är min privata men lånas ut vid fotograferingar, Thomas har en rosa skjorta från 70-talet. Hårtorken är från slutet på 50-talet.
 
 
Här har jag en gul klänning i strl. 42 samt en lite hatt. Vår tolkning av ett påskägg ;)
 
 
Den här skivan skulle ni bra gärna vilja höra va? Funderar också på att ge ut vår "meditation till tonerna av trumpet och kyrkorgel" vi får se om något skivbolag nappar..
 
 
Avslutar med ännu en påskbild, önskemål på hur ni vill att vår nästa par bild ska se ut mottages tacksamt!
Hur vill du fotas med din partner, ditt syskon, vän? Boka fotografering på www.tagfoto.se :)

Letar inspiration i "mitt" 80-tal!

Min jakt på rekvisita till 80-tals fotografering ledde mig direkt tillbaka till barndomen, musiken, kläderna har naturligtvis format mig enormt då jag gick från barn till tonåring under denna galna tid.
Min största musikaliska upplevelse under 80-talet var naturligtvis Carola med främling i melodifestivalen
Jag hade turen att äga en i mitt huvud exakt kopia av hennes skjorta som hon hade på omslaget till LP skivan, måååånga dagar hade jag mina snygga blå jeans och "Carola" skjortan. Vad tycker ni? Ser ni någon skillnad ;P
 
 
Tack och lov har mitt öga för detaljer förbättras med åren..
Vansinnigt mycket tid spenderade jag med min favorit aktivitet som på 80-talet var att klä ut sig oftast tillsammans med denna tokiga tjej, mormor :)
 
 
Syrran har här en BOBO keps, minns ni den serie tidningen? Kan ni gissa vilken min favorit tidning var i början på 80-talet?
 
 
BAMSE såklart, åh vad jag och min då bäste vän Stefan lekte alla äventyr i tidningarna :) Det här var mitt favorit nr när de fick barnen!!
Ur ett mode perspektiv var 80-talet ett mörkt kapitel för mig, min mor var nog blind under stora delar av årtiondet dessutom hade hon en diabolisk förkärlek till att klä mig och syrran lika. Låt mig bjuda på några exempel.
 
 
Här såg ni för övrigt några av min favorit leksaker under 80-talet dockskåpet och dockvagnen. Det jag kanske lekte allra mest med var min Barbie och Ken, förstod aldrig grejen med My little pony.
Senare under 80-talet blev jag lite coolare och lusläste tidningar som Okej, Linda, Starlet och Frida, min halva av rummet (delade med syrran) var tapetserad från golv till tak med affischer och bilder på min idoler jag klippt ur tidningar. Därför finns det ett stort glapp i mina nostalgi samlingar, inte många tidningar överlevde saxen.. Hittade dock några nummer idag till min stora glädje!
 
 
 
Frida och Okej var favoriterna, Frida hade ju så intressanta reportage som t.ex
 
 
Eller
 
 
Man fick svar på viktiga frågor som
 
 
Det fanns snygga? killar på sida 3
 
 
Dessutom hängde man med i musikvärlden vilket var mycket viktigt för mig!
 
 
Hur såg ditt 80-tal ut?