Härlig dag på jobbet!!

Som jag berättat förut så samarbetar vi med Svensk fastighetsförmedling i Hudiksvall,
vi fotar hus, lägenheter etc.. och ibland kör vi lite homestyling om så önskas eller krävs :)
 
För någon vecka sedan lade jag ut bilder på en lägenhet vi stylat i retro stil och jag fick nu veta att den sålts på direkten. Nu var det mäklare Emeli Gradins förtjänst att det blev en så snabb och bra affär då hon är fantastiskt duktig och energisk, meeen då det är jag som skriver här
tar jag åt mig lite av äran och tror att våra foton hjälpte till ;)
 
Den här veckan har det fotats en hel del hus och jag måste säga att det är väldigt speciellt att gå in i ett för mig okänt hus och försöka finna husets själ, väldigt roligt och lärorikt är det!
 
I dag bjuder jag på foton från ett hus i Västertanne,
detta är nog fortfarande till salu men det ringdes och gavs bud redan under fotograferingen...
 
 
Jag förstår verkligen varför, så fint ligger detta hus måste vara magiskt på sommaren!
 
 
Vitt och svart går igen i hela huset, stilrent och vackert även om jag personligen hade valt att stoppa in lite färg här och där.
 
 
Köket var stort och väldigt fint måste bara fotografera den läckra plankan från en socker låda som gjorde sig perfekt som prydnad på kökshyllan.
 
 
Badrummet är nyrenoverat och så snyggt!
Älskar den grå tonen och det stora fönstret som släpper in härlig ljus!
 
 
 
Denna gång var säljaren hemma och minstingen i familjen ville också vara med på bild så självklart fick hon det!
Måste vara en dröm att ha ett så stort härlig vardagsrum där man både kan slappa och leka på samma gång!
 
 
 
Sista fotot är från avsatsen på övervåningen där det dels finns massa förvaringsutrymme men också en ursnygg grön retro fåtölj, den var vi ju tvungen att ha med :)
 
 
Sovrummet vaktades av en söt liten pingvin ;)
 
 
Tänk att sitta i detta uterum på sommarkvällarna, barnen kan springa och leka medans man själv slappar med en god bok.. Åh vad jag skulle vilja ha en inglasad altan, blir jag rik en dag så ska jag fixa en sådan.
Vi bor fantastiskt, solen ligger på från tidig morgon till sen kväll MEN det är inte bara vi som trivs här utan även mygg, knott och bromsar dessa "grannar" har förstört både en och två ljumma sommarkvällar...
 
Men det absolut bästa med det här huset är alla extra ytor, både på övervåningen där det gömde sig en "botten" som farmor skulle ha kallat det, stort vindsutrymme skulla jag kalla det och i ladugården!
Hittade bland annat ett gammalt dass, så roligt att det fått stå kvar dels kan det ju vara bra att ha men främst för att det är ett kulturarv som försvinner.
Hur många dass rivs inte ut och bara glöms bort?
Min farfar använde dass så länge han kunde, litade aldrig riktigt på toaletten inne i huset, minns alla tidningsurklipp och affischer han satt upp där inne, den lilla trasmattan på golvet och doften av tallbarr och såpa..
Tyvärr revs dasset när han gick bort vilket jag sörjer.
 
Här på min gård hade man det flott, de hade nämligen byggt en gång från huset till dasset så man behövde inte bli blöt om det regnade eller trussa i snö på vintern.
Tyvärr var det i så dåligt skick när vi flyttade hit att vi var tvungna att ta bort det.
Nej spar på utedassen en dag kan vi komma att behöva dem, minns med fasa när vi var utan el i nästan 14 dagar då hade ett dass varit välkommet!
 
Nu skulle ju detta inlägg handla om hus och inte dass men ibland förlorar jag mig lite efter vägen ;)
Ha en underbar kväll, själv ska jag ta och gå igenom dagens husfotografering!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: