Min oas..

Min tanke när det gäller hemmet har alltid utgått från:
Har barnen det bra, så har jag det bra!
Detta innebär att vi lagt allt fokus på att barnens rum ska vara i tipp topp skick och inredda så som de för stunden önskar.
Vi bor i ett gammalt ombyggt torp och rummen är inte särskilt stora, fram till i julas så har de största rummen gått till barnen och vi har sovit i en skrubb...
MEN då mitt arbete ändrat form så har jag inte längre behov av ett super stort kontor utan skrubben duger gott åt mitt skrivbord.
Vi min man och jag har alltså för första gången i vårt gemensamma liv ett riktigt sovrum!
Detta mina vänner är lyx!
 
Då det är en del som är sugna på att se hur jag har det hemma så har jag tagit några foton från just mitt sovrum idag nu är det inte välstädat och mina rätta gardiner är i tvätten så det hänger ett ostruket substitut där så länge men det får duga :)
 
 
Som ni kommer att se är jag mycket dålig på att ha det som alla andra, jag gillar saker som betyder något och har en hel del släktklenoder i mitt hem.
Börjar med en bild på mitt vackra golv, detta furugolv har måååånga år på nacken och även om jag inte är förtjust i färgen (ska slipas och lackas om vid tillfälle) så älskar jag den slitna golvytan och de breda plankorna.
Väggarna är tapetserade med en vit jättefin men så sliten tapet att den måste tas ner så den visar jag inte upp men den vägg som jag hunnit tapetsera om kommer här:
 
 
Ja jag vet jätte knäppt, men jag har en passion för gamla tidningar då särskilt husmodern och när jag fann ett par trasiga tidningar så kunde jag helt enkelt inte göra mig av med dem utan räddade de sidor och annonser jag kunde och skapade mig en underbar vägg som inte bara är vacker utan bjuder på underhållning med!
 
 
Kolla in denna annons! Helt galen och underbar :)
 
 
Här ser ni vår frukosthörna, vi brukar börja våra dagar med att sitta tillsammans och njuta av vår vackra utsikt och varandras sällskap, här ser ni makens fåtölj en liten läcker sak som funnits i huset sedan 50talet!
 
 
Farmors gamla symaskin stod på detta bord som idag även fungerar som mitt smyckeskrin, det har flera lager av täckplast påklistrat och det får vara kvar då det dels påminner mig om farmors kök och även ger bordet karaktär!
 
 
Ljuslyktan är en gammal lampskärm från en fotogenlampa som farmor hade, den gick sönder men hon kunde inte slänga skärmen vilket jag är glad för :)
Gamla böcker som denna jag fått som barn av min far har jag lite överallt i huset, tycker det blir så fint att ha dem framme samt att många av dem är otroligt vackra och det är synd att gömma undan dem i en bokhylla.
 
 
Inspirationsböcker bör också stå synligt tycker jag :)
 
 
Vi gillar att umgås min man och jag, musiken var det som förde oss samman en gång i tiden och det är fortfarande en mycket stor del av oss.
Vi har ett musikrum men vi håller helst till i sovrummet så gitarren står där, stället har Thomas gjort själv av morfars gamla trumpall återbruk gillar vi!!
 
 
Örngotten är från slutet av 1800 talet men vad gör det? Super kvalitét har massor med örngott, handdukar och lakan i linne. Så vackra och så användbara tycker det är lite charmigt med omaka örngott, några har spets andra monogram och broderier.
 
 
När taklampan är köpt lär inte vara svårt att se ;) men visst är den snygg?
Den har suttit i taket sedan 56 och kommer sitta kvar så länge den vill fungera!
 
 
Min sänglampa är lite speciell, det är ett gammalt fönster från fejset här på gården som jag gjort rent och fäst en ljusslinga i älskar den matta gröna färgen!
På sängbordet som är en underdel av en bokhylla i teak ligger det en mycket intressant bok om Moheds sanatorium, farfar låg där när han var ung och då jag verkligen vill ta reda på allt jag kan om tbc är denna bok en bra start. Handväskan är min och från 40 talet snygg va?
 
 
I hörnet hänger det ett väggskåp som är byggd av min farmors morbror här på gården, det är del av en möbelgrupp som består av en byrå som kan vikas ut till ett bord och några stolar samt en enorm bricka.
Allt med samma fina målning.
Skåpet fungerar som barskåp och sitter ju bra i vårt sovrum med tanke på att vi snart har två tonåringar i huset ;)
 
 
Makens klädskåp är riktigt gammalt hur gammalt vet jag inte men det har då funnits på gården sedan 1850 och det var inte nytt då.. Det är otroligt vackert och i ett fantastiskt skick, vi fann det ute på logen där det användes som verktygsskåp..
 
 
Slutligen en bild på min senaste lampa, denna vackra lampa saknar en skärm och fungerar inte men ett par ljusslingor har gett den nytt liv och det blir så mysigt sken!
Jag vet att det är lite rostfläckar och små skador på skärmarna men det bryr jag mig inte om, det är sådana små saker som ger prylarna liv och själ!
Nu har jag precis bäddat rent i sängarna och jag läääängtar tills jag får krypa ner!


Kommentarer
Postat av: Tesse

Mysigt med möbler som har en "själ". Ger en mysig hemkänsla 😀💖

2016-03-17 @ 20:06:10
Postat av: Tesse

Mysigt med möbler som har en "själ". Ger en mysig hemkänsla 😀💖

2016-03-17 @ 20:06:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: